Днес стана ясно, че президентът е реферирал таксата, наложена върху преноса

...
Днес стана ясно, че президентът е реферирал таксата, наложена върху преноса
Коментари Харесай

Асен Василев: Президентът се обяви като защитник на „Газпром“ и противник на българския национален интерес

Днес стана ясно, че президентът е реферирал таксата, наложена върху преноса на съветски газ в Конституционния съд на Република България. Това няма да спре осъществяването на закона. От 13 октомври таксата се събира. Очакваме първите постъпления на 14 ноември т.г. Уведомени са всички компании, които изпозлват газопреносната мрежа на България. Установен е режимът, с който да потвърдят дали газът идва от Русия, или не, в който случай той ще бъде освободен от таксата от 20 лв. на мегават/час. Това разгласи на брифинг в Министерство на финансите министър. 

" Учудващо е, че президентът не пази националния интерес. Поне не по този начин, както аз го разбирам. Националният интерес е ползата на Република България, а не на Руската федерация и „ Газпром “. С това си деяние президентът на България се разгласи като бранител на „ Газпром “ в прорез с българския народен интерес и с политиката на България и Европейски Съюз по този начин, както тя се организира от нашето държавно управление. Това е позор за президентската институция ", акцентира той. 

разгласи още, че до края на годината " Лукойл " би трябвало да са платили на страната почти 400 млн. лева, като досега в държавния бюджет са импортирани 154 млн. лева. корпоративен налог, дружно със солидарната вноска. " Законът беше признат с недостатъци и това позволяваше солидарната вноска да не се внася предплатено. Това беше отстранено предишния месец. Трябва до 31 октомври да бъдат импортирани всички невнесени досега солидарни вноски. До 30 ноември би трябвало да бъде импортирана и вноската за ноември, което би трябвало да е най-малко 90% от това, което е дължимо в границите на годината. Иначе се дължи много висока наказателна рента. Ако „ Лукойл “ изпълнят отговорностите си, до края на годината би трябвало да бъдат импортирани 400 млн.лв, което включва и към този момент импортираната сума ", добави той. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР